Ігор Марченко: спробуємо підняти планку вище

235

Чемпіони України в парному катанні Софія Голіченко та Артем Даренський до наступного сезону готують нову довільну програму, а щодо зміни короткої ще думатимуть. 

Про це заявив тренер дніпровських фігуристів Ігор Марченко в коментарі сайту УФФК.

«Ми вже працюємо над довільною. Поки що на рівні концепції, але загальна картина вималювалася, ми її вже бачимо. Щодо нової короткої остаточного рішення ще немає, та ми й не поспішаємо. Спокійно зробимо довільну і якщо все піде гладко і буде натхнення – візьмемося й за коротку», – сказав тренер. 

Він розкрив деякі деталі довільної програми. В якості музичного супроводу спільно обрали «Сosmic love» британської групи Florence and the Machine. «Артему давно подобаються композиції цієї групи і коли я скинув йому та Софії «Космічну любов», обоє були задоволені», – зазначив Ігор Марченко. «Це потужна пісня і ми вирішили, що вона лунатиме в цілісному вигляді, я не прихильник нарізок», – додав він. 

В технічному плані, за словами тренера, є намір вставити ще один потрійний стрибок, зробити «щось незвичайне» в хореографічній послідовності, ускладнити заходи. «З елементами будемо працювати, може, ще щось змінимо»,- уточнив Ігор Марченко. 

Відомий фігурист, який в парі з Євгенією Філоненко здобув «бронзу» (1995 р.) та «срібло»( 1996 р.) чемпіонату світу серед юніорів, став працювати з Голіченко та Даренським у минулому сезоні. Через проблеми з виїздом з Дніпра, який постійно обстрілюється російськими військами, пара не змогла взяти участь в достатній кількості змагань. Але на тих турнірах, де фігуристи виступили, вони показали гідні результати, зокрема, зійшли на третю сходинку п’єдесталу етапу серії Челенджер в Загребі, увійшли до фіналу на чемпіонаті світу в Монреалі. 

«Свої завдання на сезон ми виконали відсотків на 90. Найголовнішим з них було максимально чисто відкататися і у нас це вийшло», – сказав Ігор Марченко.

Він також розповів, що поточний тиждень – останній робочий для їхньої команди. Попереду два тижні відпочинку, після чого розпочнеться підготовка до нового сезону. 

«Хочемо підняти вище планку і мріємо про топ-10 на чемпіонаті світу і трохи вище – на чемпіонаті Європи», – заявив Ігор Марченко.